PsyKat

 Usein kysytyt kysymykset

kaffe.jpeg

UKK - USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

MIKÄ IHMEEN PSYKAT?

------------------

PsyKat tulee sanoista PSYkologi KATarina Meskanen

P - Psykologin koulutus ja ammatillisuus
S - Sinun apunasi ja sinun tarpeisiisi, sinua varten
Y - Yksilöllisesti räätälöityjä ratkaisuja
K - Kohtaaminen, kuunteleminen ja kunnioittaminen
A - Ammattitaito, asiantuntemus ja ammatillisuus
T - Tietotaito, osaaminen ja vankka kokemus

 

KUKA MINÄ OLEN?
----------------
Olen Katarina Meskanen, psykologi, valmentaja, kouluttaja, tietokirjailija sekä tuleva psykoterapeutti. Kliinisen psykologin työssäni syömishäiriöiden parissa tapaan syömishäiriöön sairastuneita ja heidän läheisiään, sekä erilaisten syömis-, kehonkuva- ja paino-ongelmien kanssa kamppailevia. Psykologina ja tulevana psykoterapeuttina haluan auttaa ennen kaikkea heitä, joiden elämässä syömiset, keho tai paino näyttelevät ikävää pääroolia.  Asiantuntijana minulta pyydetään usein lausuntoja mediassa, kun on kyse esim. tunnesyömisestä, syömishäiriöistä tai ahmimisesta. Kirjani Pysäytä tunnesyöminen ilmestyy elokuussa 2018. Olen myös yksi Irti ahminnasta -kirjan (Duodecim, 2013) kirjoittajista. Kouluttajana toteutan paljon erilaisia koulutuksia, työpajoja ja luentoja erikoisasiantuntemukseni aihe-alueista. Valmentajana olen kannustavan ratkaisukeskeinen ja pyrin löytämään yhteistyössä asiakkaani kanssaan parhaan tavan toteuttaa olennaiset muutoksen askeleet. Yksityishenkilönä olen pienen pojan äiti ja asun Espoossa. Taloudessani asuu minun, mieheni ja poikamme lisäksi kaksi basenjia. Suhtaudun intohimoisesti aurinkoon, kahviin ja suklaaseen. Vapaa-ajallani mm. ratsastan, suppailen, urheilen ja nautin luonnossa liikkumisesta. 

MIHIN MINÄ USKON?
------------------
Uskon, että tässä ulkonäkökeskeisessä, suorituspainotteisessa oravanpyörä-yhteiskunnassa on aivan liian vähän aitoa läsnäoloa, toistemme äärelle pysähtymistä ja hyväksyvää lempeyttä itseä kohtaan. Uskon vahvasti inhimillisen kohtaamisen voimaan. Uskon vastavuoroiseen vuorovaikutukseen, joka perustuu tasa-arvoisuuteen, kunnioittamiseen ja aitoon läsnäoloon. Uskon siihen, että jokainen meistä kaipaa kokemusta kuulluksi tulemisesta ja hyväksytyksi tulemisesta omana itsenään. Ennen kaikkea uskon, että muutos on aina mahdollinen, eikä koskaan ole liian myöhäistä. Uskon myös, että osallistamalla voi tuottaa oivalluksia ja oivallusten kautta tapahtuu muutoksia. Siksi kaiken tekemiseni ytimessä on yhteistyö.

MITÄ MINÄ TEEN?
----------------
Yritän viedä mahdollisimman laajalle tietoutta syömishäiriöistä, häiriintyneestä syömisestä ja niihin liittyvistä ilmiöistä: tunnesyömisestä, kehovihasta, laihduttamispakosta, kauneusihanteista, ja niin edelleen. Haluan omalta osaltani pitää meteliä ja lisätä yhteistä ymmärrystämme häiriintyneestä syömisestä ja kaikesta siihen liittyvistä. Haluan markkinoida lempeän hyväksyvää suhtautumista ja armollisen joustavaa asennoitumista niin syömiseen, omaan kehoon kuin omaan itseenkin. Siksi olen kirjoittanut kirjan tunnesyömisestä (Pysäytä tunnesyöminen, 2018, Tuuma-kustannus). Toivoisin voivani olla avuksi, jos sinä tai joku muu tuntemasi ihminen kamppailee syömistensä, painonsa tai itsensä kanssa. Kirjoitan ammatillista blogia minua mietityttävistä ilmiöistä, ja toivon sen tavoittavan mahdollisimman monen. 

MITÄ MINÄ LUPAAN?
------------------
En tee katteettomia superlupauksia, siksi uskallan luottaa lupauksiini. En neuvo sinua, miten syöt "oikeaoppisesti", mutta lupaan auttaa sinua löytämään mutkattomamman suhteen ruokaan. En tarjoa sinulle keinoa saavuttaa unelmiesi kehoa, mutta lupaan auttaa sinua hyväksymään entistä enemmän kehosi siten kuin se nyt on ja voimaan siinä entistä paremmin. En myöskään voi poistaa hankalia tunteitasi ja ajatuksiasi, mutta voin tarjota sinulle uudenlaista katsantokulmaa niihin. Lupaan auttaa sinua, kun haluat oppia uutta itsestäsi ja tyypillisistä toimintatavoistasi. Lupaan laittaa itseni ja parhaan ammattitaitoni likoon. Lupaan kuulla ja kunnioittaa sinua sellaisena kuin olet. Lupaan kuulla tarpeesi ja huomioida tilanteesi. Lupaan tehdä parhaani auttaakseni sinua. Lupaan olla luottamuksesi arvoinen. Lupaan olla kannustava, innostava ja ottaa sinut mukaan oivalluksiin. Ennen kaikkea, lupaan kohdata sinut sinuna.

 

MITEN VOISIN PARHAITEN AUTTAA SINUA?
------------------------------------
Tarvitsetko psykologipalveluita, valmennusta tai koulutuksen? Tai, tarvitsetko asiantuntijapalveluitani? Oletko kiinnostunut yhteistyöstä tai onko sinulla joku yhteistyöehdotus minulle? Ota yhteyttä, niin voimme katsoa yhdessä, miten voisin parhaiten auttaa. Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse katarina.meskanen@psykat.fi tai puhelimitse 040-1411418. Jos asiasi on kiireinen tai tarvitset nopeaa vastausta, kiireistä konsultointia tai apua, kannattaa laittaa minulle tekstiviesti, se yleensä tavoittaa minut parhaiten.

PSYKOLOGIN ANTAMA LYHYTTERAPIA JA KOULUTUSPSYKOTERAPIA: Psykologina tarjoan psykologin keskusteluhoitoa ja kognitiivista lyhytterapiaa (5-20 käyntiä). Olen psykoterapiakoulutuksessa jonka tiimoilta otan vastaan (tietyin edellytyksin) koulutuspsykoterapiapotilaita. Valitettavasti en voi vielä ottaa vastaan Kelan kuntoutuspsykoterapia-asiakkaita (koska olen vasta koulutuksessa en ole ns. Kela-pätevä). 

SYÖMISEEN JA KEHONKUVAAN LIITTYVÄT ONGELMAT: Otan vastaan sekä yksittäisille konsultaatiokäynneille että pidempikestoiseen työskentelyyn. Räätälöimme yhdessä yhteistyön sinun tarpeitasi vastaavaksi. Vastaanottoni sijaitsee Lapinlahteen Lähteellä Helsingissä, johon voit tiedustella aikoja suoraan minulta. Jos asut muualla Suomessa, myös etävastaanotto on mahdollinen.

HAASTATTELUT JA YHTEISTYÖEHDOTUKSET: Lähtökohtaisesti olen avoin kaikille yhteistyöehdotuksille ja haastatteluille. Kerro ehdotuksestasi lisää joko sähköpostitse tai puhelimitse.

P.S. ... MITÄ SE MAKSAA? 
--------------------

Ota yhteyttä ja kysy minulta! Tapaamisen ja valmennuksen hinta riippuu sen toteutuksesta ja paikasta (etänä vai kasvokkain, vastaanotolla vai muualla, jne). Koulutuksen hinta vuorostaan riippuu sen tilaajasta, kestosta, osallistujamäärästä, jaettavista materiaaleista, jne. Kysy minulta koulutustarjousta!