HYVÄKSYMISHAASTE

Uuden Vuoden kunniaksi haastan sinut mukaan ainutlaatuiseen, maailman mullistavaan haasteeseen! Oletko valmis?!

Sitä varten ei tarvitse tehdä yhtään kyykkyä, yhtäkään lankutusta, eikä sitä varten tarvitse aloittaa mitään -#tonton-ruokavaliota, treeniohjelmaa tai laskea mitään minuutteja, kiloja, kaloreita, prosentteja tai senttejä. Tämän haasteen avulla et laihdu, etkä kasvata lihasmassaasi tai puhdista maksaasi. Tämä haaste ei neuvo sinua, miten kiinteytät tai kevennät, se ei anna ruokavalioita tai jumppaohjelmia eikä se tarjoa sinulle keinoa saavuttaa unelmiesi kehoa. Sen avulla et saa mahtavia pakaroita ja pyykkilautavatsaa, talonkokoista itsetuntoa tai aina unelmoimaasi elämää.

(Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta (huomaa sarkasmi)? Haluatko jo heti paikalla tarttua haasteeseen?! Malta vielä, lue vähän eteenpäin…)

Sen sijaan tämän haasteen avulla saatat saada parempaa vointia itsesi kanssa ja enemmän tyytyväisyyttä elämääsi, mahdollisesti jopa suurempaa hyvinvointia paitsi itsellesi, myös muille ihmisille lähelläsi.

Mutta varoituksen sana! Tähän haasteeseen lähteminen sisältää riskejä, harkitsethan siis huolellisesti siihen osallistumista. Nimittäin jos oikein innostut noudattamaan tätä haastetta, sinulla on vakava riski alkaa hyväksyä oma kehosi sellaisenaan ja voida siinä entistä paremmin.

Jos olet edelleen halukas kokeilemaan jotain uutta ja mullistavaa ikuisen itsen rääkkäämisen, kitukuureilun, dieettaamisen ja ruokavalioremonttien sijasta, tässä on sinulle haastetta koko vuodeksi!

Haasteen nimi on hyväksymishaaste ja se kuuluu näin:

HYVÄKSYMISHAASTE

 Haasta itsesi ja muut seuraavaan:

 

  • Sallitaan jokaisen olla oman kokoisensa, oman mallisensa (tämä koskee myös itseämmekin).

  • Lakataan arvioimasta muita ja toisiamme (myöskään itseämme) ulkoisten ominaisuuksien perusteella.

  • Lopetetaan tuomioiden jakaminen muille heidän kokonsa, painonsa tai ulkomuotonsa perusteella.

  • Nähdään toisemme kehon, kilojen ja koon takana – ollaan ihmisiä toinen toisillemme!

  • Muistetaan, että ihmisarvoa ei voi mitata vaa’an lukemalla, se on itseisarvoinen tosiasia ja riippumaton kehon muodosta, koosta tai painosta.

  • Ja vielä erityisesti: ei liitetä toisiin ihmisiin mitään sellaisia ominaisuuksia, joiden olemassaolosta emme voi ulkoisin perustein mitään päätellä.

  • Kunnioitetaan toistemme yksityisyyttä, mitä tulee painoon, kokoon ja ulkomuotoon.

  • Ei kommentoida toistemme kehoa - kivatkin kommentit voi ymmärtää väärin. 

  • Sen sijaan: pyritään ihan vain hyväksymään toisemme ja itsemme sen kokoisina kuin nyt olemme.

 Haaste julkaistu kirjassa Pysäytä tunnesyöminen (Tuuma, 2018)