Mitä sinulle kuuluu vuonna 2018?

Tee mielikuvamatka vuoden 2018 loppuun. On vuoden loppu, vuoden 2018 viimeiset päivät.

Mitä sinulle kuuluu? Mitä teet? Miten voit? 

Miten elät elämääsi? Miltä elämäsi näyttää? Oletko tyytyväinen omaan elämääsi? 

 

Jatketaan hetki mielikuvaharjoitusta.

Joulukuun lopussa 2018 katsot mennyttä vuotta taaksepäin. Teet ikään kuin tilinpäätöstä. Mitkä olivat vuotesi kohokohdat? Tietenkään et voi tietää niitä tarkkaan ennalta, mutta tässä harjoituksessa sillä ei ole väliä. Jatka kohokohtien pohtimista. Mistä kaikesta sinä haluaisit, että vuoden 2018 kohokohdat koostuisivat? Tiedätkö jo joitain kohokohtia ennalta? Onko kohokohdissasi mukana itsesi lisäksi muita ihmisiä - keitä? Olisivatko kohokohdat jotain erikoisia tapahtumia vuotesi varrella? Mahtuuko vuoteesi joitain tavanomaisia tilanteita, joista tuleekin lopulta jotain tavallista suurempaa? Mitä silloin tapahtuisi?

Koska et voi vielä tietää, mistä vuotesi tulee lopulta koostumaan, voit nyt unelmoida isosti, haaveilla rohkeasti ja antaa palaa. Kerrankin voit olla välittämättä siitä, että et vielä tiedä - koska ethän vielä voi tietää.

Vietä hetki aikaa mielikuvassasi.

Millaista on elämäsi vuonna 2018? Miltä elämäsi näyttää? Mitä sinä teet enemmän vuonna 2018? Minkä tekemisen jätät vähän vähemmälle? Keitä elämääsi kuuluu? Mikä tekee sinusta onnellisen? 

Jos uskaltaisit, mitä tekisit? Jos sinulla olisi kaikki mahti maailmassa, eikä mikään estäisi sinua, mitä tekisit? Mitä salaa toivoisit tapahtuvan? 

 

Seuraavaksi, kirjoita itsellesi kirje. 

Kirjeessäsi kerrot, miltä elämäsi näyttää vuoden 2018 lopussa (niin kuin sen nyt kuvittelet). Kerro itsellesi, mitä sinulle kuuluu vuoden 2018 viimeisinä päivinä. Kirjoita, minkälainen vuosi 2018 on ollut sinulle. Kuvittele, minkälaisia mietteitä sinulla on vuoden 2018 lopulla. Kuvaile, minkälainen sinä olet. Liitä rohkeasti mukaan unelmiasi ja haaveitasi, tee niistä kirjeessä totta. 

Kirjoita itsellesi kirje vuodesta 2018 ja kaikista sen mukanaan tuomista ihanista asioista. Kerro kuulumisistasi vuonna 2018. Tässä kirjeessä on sallittua - suotavaa - toteuttaa unelmia ja liihotella mielikuvissa. 

 

Sitten, sulje kirjeesi kuoreen, liimaa se kiinni ja laita talteen. 

Avaa se vasta vuoden 2018 viimeisinä päivinä (esim. Uuden Vuoden aattona). 

 

Saatat nimittäin yllättyä tulevaisuuden terveisistä...

 

Katarina Meskanen