#nostanainenpäivässä

Tänään Naistenpäivänä ilmestyy upean Jaana Villasen toimittama teos #Nostanainenpäivässä. Tässä kirjassa kuuluu 365 naisen ainutkertainen, vahva oma ääni, joka voi tuoda kyyneleitä silmiin tai hymyä huulille. Yksi voimauttava tarina vuoden jokaiselle päivälle. Osa tarinoista on jonkun tuntemamme kertoma, osa tuntemattomamman naisen kertoma. Jokaisen naisen tarina aukeaa hänelle tärkeän käsitteen myötä, joista muodostuu 365 voimasanaa lukijalle.

Uskon, että meidän naisten yksi tärkeimmistä tehtävistä on tukea ja nostaa toisiamme: nostaa nainen päivässä. Siksi tämä kirja on minulle niin tärkeä. Voimme oppia ja voimautua toistemme kokemuksista, kasvaa toistemme esimerkistä. Voimme saada voimaa ja virtaa toinen toisistamme. Voimme saada rohkeutta toinen toisistamme. Nainen naiselle ei ole susi vaan suurin voimavara, haluan uskoa.

~~~

Sain kunnian osallistua kirjaan omalla tarinallani. Mietin pitkään, minkä tarinan haluan jakaa itsestäni tai elämästäni. Mitä sellaista haluaisin kertoa, joka toivottavasti voimauttaisi jonkun toisen naisen. Lopulta valitsin kertoa omasta taustastani ja siitä, mitä olen itse läpikäynyt. Koska joskus aikanaan ajattelin, etten halua kasvaa naiseksi. Olin epävarma itsestäni ja kipuilin kehossani. En pystynyt hyväksymään naiseksi kasvamistani.

Nykyisin olen ylpeä siitä, että minulla on aikuisen naisen keho, kaikkine muotoineen ja ominaispiirteineen. Olen sinut oman kehoni kanssa: se on äärimmäisen tärkeä matkakumppani minulle. Samalla kuitenkin tiedän, mitä se on, kun ei ole sinut oman kehonsa kanssa. Se tekee minut erittäin nöyräksi omassa työssäni syömishäiriöiden parissa.

Tänä päivänä haluan nostaa ja rohkaista muita naisia - varsinkin heitä, jotka kipuilevat oman kehonsa ja naiseutensa kanssa.

Tässä kirjassa jakamani tarina:

“Olin nuorena hyvin epävarma itsestäni. Olin kasvanut nopeasti ja oma keho tuntui vieraalta. Koin, etten ollut sopivan kokoinen, oikeanlainen. Ajattelin, että laihduttamalla saavuttaisin jotain parempaa: itsearvostusta, rohkeutta, itsevarmuutta. Kaipasin kipeästi hyväksytyksi tulemista – ennen kaikkea itseltäni. Mutta laihduttamiseni meni liian pitkälle ja sairastuin syömishäiriöön.

Toivuin syömishäiriöstä kun lopulta uskaltauduin ystävystymään kehoni kanssa ja opettelin hyväksymään itseni sellaisenaan. Tänä päivänä olen ystävä itseni kanssa ja ylpeä omasta kehostani, siitä kaikesta mitä se on ja mihin kaikkeen se pystyykään.

Nykyisin autan työkseni heitä, jotka kipuilevat kehonsa ja syömisensä kanssa. Omakohtainen kokemus syömishäiriöstä tekee työstäni erityisen merkityksellistä. Haluan omalta osaltani toimia positiivisena vastavoimana ja antaa omalla esimerkilläni voimaa jokaiselle oman kehonsa kanssa kamppailevalle naiselle. Haluan auttaa muita vapautumaan syömisen kahleista, sekä luopumaan kehovihasta ja laihduttamispakosta. Toivoisin voivani annostella suurella kauhalla jokaiselle rakkautta, itsehyväksyntää ja lempeyttä itseä kohtaan.

Jokainen meistä syntyy rakastamaan omaa kehoaan. Mutta vain harva meistä onnistuu säilyttämään tämän rakkaussuhteen aikuisuuteen asti. Kun laihduttaminen on kaikkialla ja oman kehon kurittaminen ihailtua, aivan liian moni ottaa tiukan kuristusotteen itsestään. Mutta mielestäni hyvinvointia omassa kehossa ei saavuteta pakottamalla, vaan haluamalla itselle hyvää.

Sen sijaan, että ottaa itseään niskasta, parasta olisi ottaa itseä lempeästi kädestä kiinni.”

Tässä vielä erikseen kirjan tarkempi esittely Readme.fi-sivustolla

Ja Jaanasta enemmän hänen kotisivuillaan: www.jaanavillanen.fi

Nosta nainen päivässä.jpg