Positive Psychology Practitioner

 Moni on lähestynyt minua ihan viime viikkoina ja kysynyt tästä Joyllan Positive Psychology Practitioner-koulutuksesta ja suosittelenko sitä. Sanottakoon se vielä ihan julkisesti että suosittelen lämmöllä tätä koulutusta!

Mietin itse ensin pitkään, aloitanko positiivisen psykologian opinnot Briteissä etäopiskeluna, mutta päätin lopulta aloittaa Joyllan Positive Psychology Practitioner -verkkokoulutuksessa. Tulipa tehtyä erinomainen valinta!

 Lähdin mukaan odotuksella, että saisin vahvistusta omaan työhöni, uusia katsantokulmia, ja mahdollisuuden tutustua muihin samasta aiheesta kiinnostuneisiin. Positiivinen psykologia erilaisine sovelluksineen oli minulle entuudestaan tuttu, ja nyt hain paitsi kokoavaa kertausta omille itseopinnoilleni, myös positiivisen psykologian tiedekentän uusinta tietoa. Onnekseni olen saanut, mitä hainkin - ja paljon paljon muuta!

 

Olen nauttinut valtavan paljon Paulinan ja Netan toteuttamasta laadukkaasta koulutuksesta. Koulutus on ollut ihan yliveto ja se on ylittänyt omat odotukseni moninkertaisesti. Arvostan valtavasti koulutuksen tutkimuslähtöisyyttä ja tietoon perustuvaa teoriapohjaa ja ainakin itseeni on vedonnut lähdeviitteiden käyttäminen esitettyjen asioiden yhteydessä. Itse psykologina ja akateemisen psykologian maisterin koulutuksen käyneenä olen tietysti näissä asioissa hyvin kriittinen, joten erityinen kiitos koulutuksen teoriapohjasta ja taustateorioiden tuntemuksesta.

Vaikka koulutuksen sisältö nojaakin tutkimustuloksiin ja teorioihin, se ei ole ollut lainkaan puiseva, vaan on tarjonnut helposti omaksuttavissa olevaa tietoa valmiiksi pureskellussa muodossa. Materiaalit ovat kaiken kaikkiaan oivaltavasti toteutetut, ne ovat omaksuttavissa hyvin mutta varoituksen sana: niitä on paljon ja sisältöä on valtavasti. Suurin osa materiaalista on luentopohjaista, mutta ne ovat onneksi eri tavoin kuuntelijaa aktivoivia ja palasteltu pienempiin kokonaisuuksiin (siitä kiitos!). Koulutus on verkossa, mutta yksin ei jää, sillä joka kuukausi tavataan kaksi kertaa verkossa livenä ja verkko-opintojen alusta itsessään mahdollistaa vuorovaikutuksen muihin ja opintojen interaktiivisuuden. Verkkokoulutus mahdollistaa vapauden ja itsenäisyyden opintojen eteenpäinviemisessä. Aikaan ja paikkaan sitoutumaton opiskeleminen on tuntunut hyvältä vaikka itseopiskeleminen vaatiikin tietysti itsenäistä oman toiminnan ohjaamista.

 

Jo entuudestaan psykologian ammattilaisena olen saanut koulutukselta paljon uusia oivalluksia ja ajatuksia. Ennen kaikkea olen saanut paljon vahvistusta omille ajatuksilleni ja pohdinnoilleni. Olen saanut valtavasti lisää ymmärrystä ja oivallusta, sekä ammatillisia työkaluja ja välineitä positiivisen muutoksen toteuttamiseksi. Koulutuksen myötä olen entistä vakuuttuneempi, että positiivisen psykologian vahvuus-ja voimavarakeskeinen ajattelutapa on jotain, mitä kaipaamme itse kukin lisää elämäämme.

 

Lämmin suositus tälle koulutukselle! Tämä on aidosti laadukas, oivaltava ja erinomaisesti toteutettu paketti, jota voin suositella oikeastaan kenelle tahansa, niin psykologian ammattilaisille kuin vähemmän psykologiaan perehtyneillekin.

Kiitos Joylla, Netta ja Paulina - olette onnistuneet erinomaisesti koulutuksessanne.

Jos vielä mietit tätä koulutusta, tässä on erinomainen suomenkielinen positiivisen psykologian opintokokonaisuus. Tartu siis tilaisuuteen, ja hyppää mukaan oppimisen iloon ja oivalluksiin mukaan. Tervetuloa mukaan kasvavaan Positive Psychology Practitioner -joukkoon!

 

Ilolla,

Katarina Meskanen

PsM, psykologi, kouluttaja, valmentaja ja psykoterapeuttiopiskelija

 

 ~~~

P.S. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, enkä saa mitään palkkiota tästä referenssistäni. Kirjoitin sen ihan suoraan sellaisenaan, aitona ja avoimena suosituksena, itse psykologina ja PPP-koulutuksesta vaikuttuneena positiivisen psykologian opiskelijana.

IMG_2020.JPG